Gastenboek E-mail update Reislinks

Relaxen aan het Langano meer


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
Maleisië en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Datum: 17-18 December 2002

Lees op onze Engelstalige website meer over Lake Langano.

Uit Addis rijden we naar het zuiden en omlaag de rift vallei in. Hier liggen een aantal meren en aan één daarvan, Lake Langano, maken we kamp om even te relaxen. Zwemmen, vogeltjes kijken en ons voorbereiden op het tweede deel van de Afrika reis.

Addis uit

Aan de zuidkant van de hoofdstad is het veel drukker dan aan de andere zijde. Veel industrie en (dus?) veel trucks op de weg. Je zou zelfs wel van een file kunnen spreken, en als we de stad uit zijn blijft het druk. Waarschijnlijk komt dit omdat dit de weg naar Kenia is. De dorpen waar we nu doorheen komen zien er ook een stuk rijker uit, veel minder leuk eigenlijk. Pas als we afslaan komen we weer in athentiekere dorpen. We rijden nu door een savanne landschap met de typisch Afrikaanse acacia bomen. Wat minder akkerbouw hier maar des te meer veeteelt. Hele kuddes koeien begeleid door soms wel erg jonge mannetjes.

Soda meer

We hebben al een paar meren gepasseerd als we eindelijk van de asfaltweg afslaan naar het Langano meer. Een erg hobbelig paadje leidt naar onze camping, waar Gerard onder de scherpe takken van de bomen manouvreert. Bovenop de truck kunnen we dat niet zo waarderen, maar het zal er wel bij horen. Bij het opzetten van ons tentje zien we al verschillende mooie vogeltjes, en dat worden er alleen nog maar meer. Neushoornvogels, ibissen, en in het meer natuurlijk pelikanen. We nemen nog een duik in het soda-rijke en daardoor wat bruinige (roze volgens sommigen) water en wandelen langs het meer. 's Avonds gezellig borrelen, lekker eten, weer borrelen aan het kampvuur en dan te bed.

De vrije dag aan het meer wordt gebruikt om eens lekker alles te wassen. Isabelle werpt zich op als wasvrouw en Sabine helpt een handje. Verder lekker relaxen en we kunnen de fotoos van onze camera op de laptop van Sandra zetten en zo een diashowtje laten zien, erg leuk. Ajou jaagt op een aap en Patrick gaat nog even bij de rotsen kijken waar bavianen zouden moeten zitten, maar vandaag dus niet. Wel leuke klipdassen waarvan we dachten dat die alleen in zuidelijk Afrika zaten, grappige beesten die snel over de rotsen weghollen als ze je zien.

Tree top meeting

Aan het eind van de middag heeft de crew een tree top meeting georganiseerd. We nemen plaats in een boom en onder genot van nootjes, popcorn en sangria evalueren we de voorgaande weken. Ook worden we voorbereid op de komende weken, wanneer we in zuid Ethiopië de oerstammen op gaan zoeken. Het wordt daar warm, en vanwege de schaarste aan water moeten we leren hier zuinig mee om te gaan. Dat gaat nog wat worden.

We eten weer heerlijk, maken een kampvuur maar liggen ook nog even lekker op het strandje naar de sterren te kijken. Lake Langano is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Met een hoop mooie natuur en de mogelijkheid om even in het water af te koelen. We zijn helemaal klaar voor ons bezoek aan de oerstammen.

Ga terug naar: Terug naar Addis

Ga door naar: Terug in de tijd: De Oerstammen

Ga naar het overzicht van Afrika

Wereldreis zonder vleugels