Gastenboek E-mail update Reislinks

Afrika


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
MaleisiŽ en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Addis Ababa
In EthiopiŽ, het land regelmatig geplaagd door hongersnood, begint onze reis door Afrika. We landen in de hoofdstad Addis Ababa, en zijn nieuwsgierig over wat we hier zullen tegenkomen. Ook zien we uit naar het weerzien met Gerard, Sandra en John van Amfibie Treks, waarmee we een truckreis gaan ondernemen.

Op weg naar de Blauwe Nijl
Vol verwachting klopt ons hart als we op weg gaan voor onze trip door EthiopiŽ. We gaan eerst naar het Noorden, op weg naar het Tana meer. Onderweg passeren we ondermeer de Blue Nile gorge en bezoeken we de watervallen van dezelfde rivier.

Aan het Tanameer
De bron van de blauwe nijl wordt gevormd door het Tanameer in Noord-West EthiopiŽ. Het is een prachtig meer met vele vogels, waarin bovendien enkele eilanden liggen met eeuwenoude kloosters. We combineren culturele excursies daarheen met een relaxed verblijf aan het meer en verrassende ontmoetingen met de inwoners van het stadje Bahir Dar.

Kerken kijken en meer...
Volgende stop is Lalibela. Hier bouwde de koning met dezelfde naam in de 13e eeuw met behulp van engelen 11 monolithische kerken. Velen spreken over het 8ste wereldwonder, maar dat wordt van vele dingen gezegd. Feit is wel dat Lalibela het religieuze centrum van EthiopiŽ is. Om daar te komen moeten we echter eerst door de Grote rift vallei.

Terug naar Addis
Vanuit Lalibela maken we het noordelijke rondje EthiopiŽ compleet en keren we terug naar Addis. Het is een weg met veel klimmen en dalen, en het wordt nog behoorlijk koud. In Addis is het proviand inslaan en op naar het warmere zuiden.

Relaxen aan het Langano meer
Uit Addis rijden we naar het zuiden en omlaag de rift vallei in. Hier liggen een aantal meren en aan ťťn daarvan, Lake Langano, maken we kamp om even te relaxen. Zwemmen, vogeltjes kijken en ons voorbereiden op het tweede deel van de Afrika reis.

Terug in de tijd: De Oerstammen
Zuidelijk EthiopiŽ is het terrein van de oerstammen. Met name de Omovallei zit nog vol met deze mensen die nog in de pure natuur leven. De wegen zijn er slecht begaanbaar en de elementen hard. We zien ondermeer de Dorse, Tabor, Ari, Mursi, Bana en Hamar mensen, ieder met hun eigen uiterlijk en levenswijze.

Ruig terein naar Kenia
Om het Omo-gebied uit te komen moeten we door zwaar terein onderlangs de Ethiopische riftmeren. Dan komen we aan op de asfaltweg naar de Keniase grens. Maar daarna is het weer ploeteren geblazen door de Gabi woestijn. We passeren en passant nog de Gkapri en Samburu stammen voordat we weer bij het riftgebergte aankomen en uiteindelijk aankomen bij Nakuru.

Wild Spotten
Het derde gedeelte van de Afrika-reis brengt ons door de belangrijkste wildparken. Eerst het Nakuru meer, ondermeer het thuis van de grootste flamingo-kolonie ter wereld. Dan in Tanzania door de Serengeti om af te sluiten met een bezoek aan de Ngorongoro krater, vanwege de grote concentratie dieren aldaar ook wel het "Hof van Eden" genoemd.

De laatste loodjes in Afrika
Als we de wildparken achter de rug hebben beseft iedereen dat de reis op zijn eind loopt. Via Arusha gaan we de grens over naar Kenia en door naar Nairobi. Daar gaat het grootste deel van de groep zijnsweegs. Onze vlucht terug naar Rome is een paar dagen later, zodat we nog een paar daagjes met de volgende reis meegaan. We ontmoeten de nieuwe groep, bezoeken Amboseli en de Masai voordat we echt afscheid moeten nemen van de truck en Afrika.

Ga naar het overzicht van de Belevenissen

Wereldreis zonder vleugels