Gastenboek E-mail update Reislinks

De voorbereiding


FAQ
De laatste week
Het Thuisfront
Financien
Gezondheid
Verzekeringen
De Route
Paklijst
Website en Sponsoring

Voorafgaand aan onze reis moet er erg veel geregeld worden. Voor mensen die zelf een lange reis plannen kan het erg nuttig zijn om te zien hoe wij dit gedaan hebben. Ook voor thuisblijvers en andere geinteresseerden kan het leuk zijn om te lezen wat het allemaal inhoudt. Daarom op deze site een opsomming, onderverdeeld in de volgende categorieen:

FAQ
Frequently Asked Questions, oftewel de 10 meest gestelde vragen en hun antwoorden zo vlak voor vertrek.

De laatste week
De laatste week voor vertrek staat in het teken van afscheid, opruimen en voorbereiden

Het Thuisfront
Veel wat er geregeld moet worden heeft te maken met wat achterblijft. We moeten een zakenwaarnemer aanstellen en het huis moet verhuurd worden. Verder zoeken we nog onderdak voor onze kat.

Financien
Het streefbedrag dat we voor onze reis in gedachten hadden is fl.50.000,-. Om dit niet al te snel alweer kwijt te zijn moeten we dit bedrag gaan onderverdelen in verschillende potjes. Ook moeten we gaan bedenken hoe we in den vreemde kunnen beschikken over onze spaarcenten.

Gezondheid
Op medisch gebied zullen we ons ook moeten voorbereiden. Een overzicht van prikken en pillen.

Verzekeringen
De gangbare (doorlopende) reisverzekeringen gelden niet voor perioden langer dan enkele maanden. Dus moeten we een speciale wereldreisverzekering nemen. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die dit bieden, maar er blijkt wel wat verschil te zijn.

De Route
Meest interessant aan de voorbereiding is natuurlijk het plannen van de route. Omdat we alles overland willen doen en omdat we niet weten hoe snel we in de praktijk zullen reizen, is een goede planning echter niet te maken. Toch doen we hier een gooi naar de te volgen route, in het begin nauwkeurig, maar daarna steeds speculatiever.

Paklijst
Wat iedereen vraagt als het om onze reis gaat is natuurlijk wat neem je allemaal mee. Ons standaard antwoord is dan natuurlijk: "niet te veel!!".

Website en Sponsoring
Deze website is bedoeld om het thuisfront op de hoogte te houden en als informatiebron voor medereizigers. Hier beschrijven we hoe en dankzij wie de site tot stand gekomen is.

Wereldreis zonder vleugels