Gastenboek E-mail update Reislinks

De balans na een jaar


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
MaleisiŽ en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Oei, een mijlpaal! Hoog tijd dus voor een tussenstand. Er is veel gebeurt sinds de vorige balans, en de daarin aangekondigde plannen zijn geheel omgegooid. Behalve de vaste items in deze balans dus ook de laatste wijzigingen en de nieuwe plannen.

Vals...

Alweer een jaar onderweg dus. Al hebben we ondertussen wel veel vals gespeeld. Ten eerste hebben we gevlogen en ten tweede zijn we, vanwege problemen met onze tickets, onverwachts een weekje thuis geweest. Nou ja, thuis, we hebben bij de zus van Patrick gelogeerd. En het was in 1 woord geweldig. Echt gaaf om onze ouders, familie en vrienden weer even te zien. Dit was iets waar we in Azie wel eens over fantaseerden, maar zo een warm welkom hadden we ons nooit kunnen voorstellen.

Omdat we totaal onverwacht in Nederland aankwamen was er niemand op Schiphol om ons op te halen. We namen dus de trein naar Leiden en moesten toen een half uurtje wachten op de bus. We keken echt even onze ogen uit. Mensen waren letterlijk aan het rennen om de trein of bus te halen. Maar wat vooral opviel was dat niemand lachtte. Op dat moment wisten we dat we nog geen zin hadden om weer in het haastige leventje te stappen. Nog een aantal maandjes reizen en dan moeten wij er ook weer aan geloven, maar nu nog even niet.

Nieuw plan

Ons nieuwe plan was om als fase 2 vanuit Nederland weer overland via Oost-Europa naar Turkije te reizen, om daar te bekijken of we via het Midden-Oosten naar Ethiopie in Afrika konden reizen. Helaas blijkt dit onmogelijk te zijn. De landen rondom Ethiopie zijn vanwege oorlogen niet echt toegankelijk voor reizigers. We zijn dus nu vanuit Turkije naar Griekenland gereisd en toen door naar Italie. Van daaruit vliegen we naar Ethiopie. Daar stappen we dan op een truck die door Ethiopie, Kenia en Tanzania reist. Vanuit Kenia vliegen we dan weer terug naar Italie om overland richting Nederland terug te keren. Ja, we weten het, we spelen weer vals, maar die truckreis willen we nu eenmaal heel graag doen. Maar we vliegen dus keurig terug naar Italie, en bovendien reizen we in Afrika per overland truck, dus...

Europa

Ondertussen hebben we Oost-Europa en Turkije alweer achter ons gelaten, en zitten nu in Griekenland. Na een weekje thuis leek het wel of we nieuwe energie gekregen hadden. Dus we hebben veel gezien en beleefd, maar dat lezen jullie maar op de site. De kilometerteller staat nu op bijna 40.000 kilometer overland, bijna de omtrek van de wereld dus.

We hebben in fase 2 weer behoorlijk geluk gehad met het weer. Wat echter wel een beetje tegenvalt is dat het zo vroeg donker is (om 17.30 uur al), en dat het in de avond toch te koud is om buiten te zitten. We vullen onze avonden dus met videoos kijken, lezen of een spelletje. Het probleem met spelletjes is alleen dat we beiden zo slecht tegen ons verlies kunnen. 1 van ons is dus chagrijnig, en de ander zit smerig te gniffelen. Maar dat is zo een beetje de enige ergenis tussen ons. Na een jaar op elkaars lip gezeten te hebben valt dat best mee, toch?

Gezondheid

Tot nu toe mogen we ook nog steeds van geluk spreken wat onze gezondheid betreft. Sabine heeft wat last van verkoudheid gehad, maar verder geen lichamelijke problemen. Wel heeft ze wat last van heimwee gehad toen ze jarig was. Het blijft toch leuker om dat te vieren met familie en vrienden. In Laos hebben we nog wel anti-malaria pillen geslikt, waarmee we in Europa weer gestopt zijn. Na de benodigde weken naslikken natuurlijk. In Afrika zullen we er weer opnieuw mee beginnen.

Financien

Het gaat ons met de centen nog steeds voor de wind. Helaas verlaten onze huurders wel per 1 december ons huis en zullen we de kosten hiervoor zelf weer op moeten hoesten. Of er moet nog iemand interesse hebben om voor 2 maanden in ons huis te bivakkeren? Laat het ons dan snel weten. Tot nu toe hebben we ongeveer 17500 Euro nodig gehad om onze reis te bekostigen. Niet slecht al zeg ik het zelf! Europa is natuurlijk wel weer een stuk duurder, ongeveer 55 Euro per dag. En Afrika zal er straks ook wel flink inhakken. Ach, geld moet rollen zal ik maar zeggen.

De Site

Tja, jullie hebben het wel gemerkt zeker. Updates verschijnen steeds onregelmatiger en worden wel eens niet gemeld. Internet is in Europa over het algemeen vrij duur en bovendien vrij traag, vreemd genoeg. De Psion aansluiten om fotoos op te sturen heeft vaak geen zin, en dan komen de verhalen ook niet door. Bovendien heeft de mailinglistprovider er de brui aan gegeven en het alternatief (handmatig mailen) is wat lastig. Maar stay tuned, want er komen weer nieuwe verhalen!!

Ga naar het overzicht van Algemene zaken

Wereldreis zonder vleugels