Gastenboek E-mail update Reislinks

Huis verhuurd!!


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
MaleisiŽ en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Afgelopen weekend is het ons gelukt om ons huis voor de eerste periode te verhuren. Hoewel ons huis bij een aantal bemiddelingsbureaus staat ingeschreven, zijn de contacten met onze huurders tot stand gekomen via het informele circuit, het zijn bekenden uit het dorp. Dit wil overigens niet zeggen dat de bureaus geen resultaten opleveren, ze hadden ons immers al verteld dat verhuren van tijdelijke woonruimte nu eenmaal korte termijnwerk is. Vooralsnog zullen we de bureaus nog niet inlichten om te zien hoeveel kandidaten er nog op afkomen (we hebben via de bureaus nu 1 bezichtiging achter de rug).

De voorlopige verhuur betreft een periode van 4,5 maand. Na die periode zullen we dus opnieuw op zoek moeten. Omdat we dan niet in het land zijn, dienen we dan te vertrouwen op de bureaus en onze zaakwaarnemer Inge. Geen ideale situatie maar we hebben gekozen voor de zekerheid van het nu al verhuurd hebben, en bovendien zouden we het sowieso voor periodes van niet langer dan een half jaar verhuren omdat we niet weten wanneer we terugkeren.

Omdat de huurders bekenden van ons zijn, hebben we nog geen contracten getekend. Wel hebben we een aantal zaken mondeling afgesproken, die we de komende tijd gaan uitwerken en op papier gaan zetten. De bank (die tenslotte ook eigenaar van het huis is) verlangt ook wat getekende documenten. Bovendien willen we alles ook zelf vastleggen, al is het alleen maar om te oefenen voor de volgende huurders.

Ga naar het overzicht van Belevenissen vooraf

Wereldreis zonder vleugels