Gastenboek E-mail update Reislinks

Thailand


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
MaleisiŽ en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Bangkok, de grote metropool

Bangkok is onze eerste stop in Thailand. We hebben de kaart nog even goed bestudeerd en overwogen of we niet iets interessants passeren op weg daarnaartoe. Maar Bangkok blijkt redelijk dichtbij en eventuele andere plaatsen kunnen we altijd nog vanuit Bangkok aandoen. Bovendien komen we nog een keer hierlangs wanneer we terugkeren uit het zuiden. Dus we storten ons maar meteen in de metropool die Bangkok heet.

Ko Pha Ngan: tropisch eiland
Vanuit het guesthouse in Bangkok hebben we de reis richting het tropische eiland Ko Pha Ngan geboekt. Het ligt naast het zeer toeristische Ko Samui, en heet een stuk rustiger maar even mooi te zijn. Om er te komen moeten we eerst met een nachtbus naar het plaatsje Surat Thani om vervolgens de boot naar het eiland te nemen.

Hat Yai en Songkla in Zuid-Thailand
Vanuit Ko Pha Ngan zetten we koers richting MaleisiŽ. Hiertoe is de verbindingsstad Hat Yai vlakbij de grens een verplicht te nemen horde. Maar we hebben al vernomen dat deze stad weinig te bieden heeft en dat we beter, als we nog een stop-over willen maken, naar het naburige Songkla kunnen gaan.

Weerzien met Bangkok
Na ons rondje MaleisiŽ-IndonesiŽ gaan we weer omhoog over het schiereiland om weer uit te komen in Bangkok. Hier ontmoeten we 11 dagen later onze vrienden John en Mary. Maar het is vooral de plek waar we het vervolg van onze reis moeten uitzoeken.

Turbo-toerisme rond Bangkok
Nu we eindelijk bezoek uit Nederland hebben kletsen en roddelen we wat af. Maar John en Mary zijn niet alleen voor de gezelligheid hierheen gekomen; ze willen ook nog wat van Thailand zien. Komt mooi uit, want wij zijn Bangkok zo onderhand wel zat en willen er ook wel weer op uit. En dus nemen we maandagmorgen meteen de trein naar Kanchanaburi. Hier ligt de befaamde brug over de rivier Kwai en er zijn ook nog andere uitstapjes te maken. Daarna doen we ook nog even de oude hoofdstad Ayuthaya aan, voordat we naar het noorden reizen.

Lekker trekken in Noord-Thailand
Noord-Thailand, oftewel het andere Thailand. Maar evenals de eilanden en stranden in het zuiden wordt het noorden ook bezocht door hordes toeristen. Hier is de grootste attractie het trekken in de bergen, waar het bezoeken van enige bergvolken uiteraard bijhoort. Ook wij, als tijdelijke turbo-toeristen, gaan op weg naar Chang Mai, het centrum van toerisme in het noorden

Laatste etappe: Nong Kai-Bangkok
Direct over de grens Laos-Thailand bij Vientiane ligt Nong Kai. Hier blijven we nog een paar nachtjes voor we de trein nemen terug naar Bangkok, waar als het goed is onze tickets liggen te wachten voor de vlucht naar Istanboel...

Ga naar het overzicht van de Belevenissen

Wereldreis zonder vleugels