Gastenboek E-mail update Reislinks

Cambodja


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
MaleisiŽ en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Phnom Penh
Per boot reizen we over de Mekong Cambodja binnen, om uiteindelijk via een klein stukje bus in de hoofdstad Phnom Penh aan te komen. Deze flinke stad bestaat uit slechts een klein aantal asfaltwegen, met daartussen een flink aantal onverharde straatjes. Hierdoor heerst er een rustige sfeer in een toch drukke stad, die naast de Rode Khmer gevangenis en nabijgelegen killing fields ook nog het koninklijk paleis en wat tempels als bezienswaardigheden heeft.

De trein naar Battambang
We hebben flink overwogen hoe we vanuit Phnom Penh verder zouden trekken. De wegen in Cambodja zijn dramatisch slecht. Wat ze hier snelweg noemen zou in Nederland eerder een bospad genoemd worden. De boot direct naar Siem Reap is een alternatief, maar schrikbarend duur. En dan is er altijd nog de trein. Er is een enkelspoorsverbinding met Battambang, die sinds een paar jaar weer veilig heet te zijn. Probleem is wel dat hij erg langzaam gaat: zo'n 25 km per uur. Hij doet dus minimaal 12 uur over de 300 km, maar het schijnt een belevenis te zijn. Dus trekken we de stoute schoenen aan en gaan op pad.

Het platteland rond Battambang
Battambang is de tweede stad van Cambodja, maar doet meer aan als een groot dorp. Het is plezierig om er in rond te wandelen, zonder dat het belangrijke bezienswaardigheden heeft. Tijdens een tourtje rond de stad zien we wel weer een aantal herinneringen aan de Rode Khmer, plus een alternatief gebruik van het spoor...

Siem Reap en de tempels van Angkor
Onze laatste bestemming in Cambodja is Siem Reap. Dit is de derde stad van het land, maar eigenlijk alleen van belang vanwege de nabij gelegen tempels van Angkor. Deze tempels zijn gebouwd in de periode tussen de 10de en 12de eeuw, toen Cambodja het grootste rijk was van Zuid Oost Azie, en ook het huidige Laos, bijna heel Thailand en Zuid Vietnam bevatte. Het moet het beste zijn wat AziŽ op dit gebied te bieden heeft en dus komen er vele toeristen op af. Mensen die Cambodja bezoeken komen vooral hier naartoe.

Ga naar het overzicht van de Belevenissen

Wereldreis zonder vleugels