Gastenboek E-mail update Reislinks

China


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
MaleisiŽ en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Kerst en Nieuwjaarswens
Een kerst en nieuwjaarswens uit Beijing.

Trans Mantsjoerije Express
Vanuit Irkoetsk zijn er twee mogelijkheden om China, of meer in het bijzonder Beijing, te bereiken. De eerste is via MongoliŽ, maar daar heb je dus weer een visum voor nodig. De tweede mogelijkheid is de Trans Mantsjoerije Express, die om MongoliŽ heen rijdt en dan via de Mantsjoerijnse vlaktes van de Chinese provincies Binnen-MongoliŽ en Heilongjiang richting Beijing gaat.

Modern Beijing
Volgens de nieuwe afspraken over het vertalen van de chinese karakters in voor westerlingen te lezen tekst arriveren we in Beijing in plaats van Peking. Hier maken we kennis met het moderne China. We raken onder de indruk van de tempels, verboden stad, zomerpaleis en chinese muur. Maar naast de pracht en praal uit de rijke Chinese geschiedenis zien we ook hoe de traditionele hutongs steeds meer plaats maken voor moderne hoogbouw.

Smog alarmfase 7 in Xi'an
Per harde slaper reizen we naar de centraal-chinese stad Xi'an, de stad waar men in de jaren 70 enorme legers van terracotta onder de grond vond. Vele toeristen komen speciaal hiervoor naar deze stad, die als oude hoofdstad ook nog andere bezienswaardigheden heeft. Maar op het station komt de luchtvervuiling ons al tegemoet.

De kloven van de Yangtse rivier
Van Xi'an nemen we de trein naar Chongqing om vandaar een boottrip te maken over de Yangtse rivier. Deze langste rivier van China gaat op het stuk tussen Chongqing en Yichang door een drietal grote kloven die erg indrukwekkend moeten zijn. De regering van China heeft echter besloten om vlak achter de derde kloof een enorme stuwdam te bouwen, zodat de kloven onder water komen te staan. De dam is al grotendeels klaar, en spoedig wordt begonnen met het laten stijgen van de waterlijn, totdat medio 2009 het kunstmatige meer vol is. Voor die tijd wil iedere Chinees, en wij ook, de kloven dus nog even zien.

Culinair Guangzhou
Het vlakbij de kust ter hoogte van Hongkong gelegen Guangzhou (voorheen Kanton genoemd) is onze volgende tussenstop. Deze tussenstop is noodzakelijk omdat zich hier een consulaat van Vietnam bevindt, waar we onze visa voor dat land kunnen regelen. Omdat we op vrijdag aankomen en het verkrijgen van een visum minimaal een werkdag duurt, blijven we hier ruim 3 dagen, wat ons de kans geeft wat van deze stad te zien.

Karstgebergte rond Yangshuo
Guilin wordt alom geroemd als de mooiste stad van China vanwege het prachtige omringende karstgebergte. Het is echter algemeen bekend dat de mooiste landschappen te bewonderen zijn rondom het backpackers-dorp Yangshuo, 65 km ten zuiden van Guilin. Een mooi plekje om te relaxen en langs de rijstvelden te fietsen.

Kunming en Dali: Verdwijnende charme
Vanuit Guilin nemen we de sleeperbus naar Kunming in de provincie Yunnan. Yunnan is de provincie die alles heeft: tropische regenwouden, bergen, meren, diverse bevolkingsgroepen en mooie dorpen en steden. Helaas hebben we nog maar een week voor dit gedeelte van China en blijft onze reis beperkt tot Kunming, de hoofdstad, en Dali, het charmante reizigersdorp langs bergen en het Erhan meer.

Ga naar het overzicht van de Belevenissen

Wereldreis zonder vleugels