Gastenboek E-mail update Reislinks

Rusland


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
MaleisiŽ en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

St. Petersburg
De eerste stop in Rusland is St.Petersburg, het voormalige Leningrad. Dit is een majesteuze stad met vele mooie kathedralen. Verder unieke musea, veelal samengesteld door Tsaar Peter de Grote zelf. Pronkstuk is natuurlijk de Hermitage.

Naar het midden van Nergens
We hebben afgesproken om met ons contact in Moskou ook nog even het platteland van Rusland aan te doen. Maar hoe komen we daar?

Real Russia
Dubrovki heet het plaatsje waar we terecht gekomen zijn. Zelfs op de meest gedetaileerde Russische kaarten is het niet te vinden. We gaan dus even een flinke stap terug in de tijd, met alle ongemakken van dien.

Mooi en lelijk Moskou
Moskou, de machtige hoofdstad van Rusland, met zijn Kremlin en Rode Plein. Hoe erg zal het veranderd zijn na de val van het communisme, en wat is er nog van weleer overgebleven?

De Trans-Siberie Express
Hoewel de enige echte Trans-SiberiŽ express, de Rossija, slechts tweemaal per week rijdt en naar Vladiwostok gaat, zijn er meerdere treinen die van de Trans-SiberiŽ spoorlijn gebruikmaken. Wij boeken een enkeltje Moskou-Irkoetsk op een trein die verder rijdt tot aan Blagovashensk, en noemen deze voor het gemak ook Trans-SiberiŽ express.

Siberie - Irkoetsk
Irkoetsk, Siberie in December, dat zal dus wel koud zijn. Maar hoe koud voelt min 25 nou eigenlijk aan? En kun je in die temperatuur nog wel genieten van een uitstapje naar het Baikalmeer?

De Bureaucratische zoektocht
Hier beschrijven we onze ervaringen van een zelfstandige reis door rusland aangevuld met enkele nuttige tips.

Ga naar het overzicht van de Belevenissen

Wereldreis zonder vleugels