Gastenboek E-mail update Reislinks

FAQ


FAQ
De laatste week
Het Thuisfront
Financien
Gezondheid
Verzekeringen
De Route
Paklijst
Website en Sponsoring

De 10 meest gestelde vragen. Heb je ook nog vragen die niet hier of elders op de site beantwoord worden, stuur ze dan op naar patricksabine@hotmail.com  

 1. Wanneer gingen jullie weg en wanneer zijn jullie teruggekomen?
  A: 19 November 2001 zijn we vertrokken en 8 februari 2003 kwamen we terug
 2. Waar begon de reis/gingen jullie eerst heen?
  A: We reizen over land, dus we beginnen in Nederland. We reizen richtng Rusland en zullen achtereenvolgens Berlijn, Warschau, Litouwen, Letland en Estland aandoen alvorens we in St. Petersburg aankomen.
 3. Wie brengt jullie weg?
  A: We hoeven in principe niet weggebracht te worden: we kunnen gewoon op de bus stappen vlakbij ons huis. Als er mensen zijn die ons op weg willen brengen is dat echter ook prima, we regelen zelf verder niks.
 4. Is reizen nu niet veel te gevaarlijk?
  A: Dat ligt aan waar je naartoegaat. Voor ieder land dat je aandoet moet je vooraf de situatie inschatten. Overigens krijg je de beste informatie doorgaans van andere reizigers.
 5. Zijn jullie plannen veranderd na 11 September?
  A: Niet echt. Zoals elders op de site valt te lezen ligt de route niet bepaald vast. Alleen het eerste gedeelte is zo goed als zeker en daar verwachten we geen problemen. Pas bij Maleisie en Indonesie komen we in Moslimlanden, en moeten we de situatie gaan inschatten.
 6. Hoe lang blijven jullie weg?
  A: Weten we niet. Maximum is 1,5 jaar maar we komen terug als het geld of de zin op is.
 7. Hoe hou je het vol om zo lang te reizen?
  A. Geen idee. We weten alleen dat we het reizen na een vakantie van 5 weken nog niet zat waren. Dit zal echter zeker een keer gaan gebeuren, maar dan passen we het tempo van reizen aan of blijven een tijdje op dezelfde plek totdat we weer opgeladen zijn.
 8. Gaan jullie werken onderweg?
  A: Nee, we komen in principe alleen in lage loon landen, dus valt er weinig te verdienen. Vrijwilligerswerk sluiten we niet uit als afwisseling van het reizen, maar dan moet het geen geld kosten, zoals bij de eco-volunteer projecten.
 9. Kunnen we jullie nog bereiken?
  A: Tuurlijk, via ons gastenboek of een e-mail naar patricksabine@hotmail.com . Lange brieven en ander fysieke zaken kunnen met Poste Restante naar de grote steden die we aandoen gestuurd worden. Vraag via e-mail hoe je dat moet doen.
 10. Hoe vaak horen we wat van jullie?
  A: Moeilijk te zeggen. Het streven is om 1 a 2 maal per week iets op de site te zetten, maar dat is sterk afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en onze inspiratie om te schrijven.

Wereldreis zonder vleugels