Gastenboek E-mail update Reislinks

Wat


Wie
Wat
Waar
Hoe

De reden voor het opzetten van deze website is wat we van plan zijn te gaan doen. De plannen die voor het eerst de kop op staken tijdens onze reis naar Afrika. Een reis van een maand die ons zo goed beviel dat we eigenlijk niet naar huis wilden. We reisden ook samen met mensen die langer weg zouden gaan en toen dachten we er voor het eerst over om zelf ook een wereldreis te ondernemen.

Het was slechts een wild idee dat voorlopig in de ijskast verdween omdat er te veel praktische haken en ogen aankleefden, zo dachten we zoals velen denken. Maar het bleef kriebelen en toen ook de reis naar Midden Amerika dat gevoel weer naar boven bracht zijn we er wat meer over na gaan denken. In de lente van 2000 stelden we ons uiteindelijk een ultimatum: we gaan de mogelijkheden onderzoeken en in Augustus hakken we de knoop door. De overwegingen op een rijtje:

  • Werk. Eigenlijk in deze tijd geen issue, maar het is wel zo fijn als je baas aangeeft dat je in ieder geval na de reis terug kunt komen. Onbetaald verlof of ontslag nemen wordt later wel onderzocht
  • Woning. We hebben een eigen huis dat we niet kwijt willen. Van verschillende bronnen horen we dat verhuren de beste optie is en dat daarmee de hypotheekkosten terugverdiend kunnen worden.
  • Financien. We lezen wat ervaringen van anderen en komen er achter dat fl.1000,- per man per maand een goede indicatie van de kosten is, hoewel dit sterk afhangt van wat, waar, maar vooral hoe. Voor een jaar weg hebben we dus zo'n fl.25.000,- nodig. Met allerlei extra kosten (visa, inentingen, uitrusting, onvoorzien) moeten we rekening houden met het dubbele.
  • Werken onderweg. Dit is voor ons geen optie. We komen vooral in lage lonen landen en kunnen thuis dus meer verdienen dan onderweg. Wel denken we nog over sponsoring via een website of iets dergelijks, maar het gros van de kosten moeten we bij elkaar sparen.
  • Planning. In oktober en november 2001 zijn onze beider ouders respectievelijk 50 en 40 jaar getrouwd. Deze feesten willen we nog meemaken en dus hebben we nog 1,5 jaar om te sparen.

Met bovenstaande in het hoofd en met een snel rekensommetje hakken we de knoop door: We gaan op reis!!

Wereldreis zonder vleugels