Gastenboek E-mail update Reislinks

Website en Sponsoring


FAQ
De laatste week
Het Thuisfront
Financien
Gezondheid
Verzekeringen
De Route
Paklijst
Website en Sponsoring

Update: inmiddels hebben we DE manier gevonden om succesvolle websites te bouwen, zoals beschreven op www.succesvolle-website-bouwen.com. En hiermee blazen we onze verhalen nieuw leven in met een vertaling naar het Engels op Adventure Travel Tales and Tips, onze nieuwe website waarmee we onze reizen wellicht enigszins te gelde kunnen maken.

Al snel na onze beslissing om op reis te gaan kwamen we op het Internet sites tegen van andere wereldreizigers. Het idee van een website om het thuisfront op de hoogte te houden van onze belevenissen spreekt ons wel aan en dus besluiten we er ook één te beginnen.

Behalve onze belevenissen willen we op de site ook verslag doen van onze voorbereidingen. Dit helpt andere reizigers misschien net zo als de sites van anderen ons helpen bij de voorbereiding. Bovendien kunnen we op deze manier familie, vrienden en bekenden op de hoogte houden van onze plannen (met name de route) en wat er allemaal bij komt kijken.

Fides Straathof Chrysanten en potplanten kwekerijWanneer de site een tijdje on-line is blijkt de interesse toe te nemen. Ook onze werkgevers blijken geinteresseerd en blijken zelfs bereid om ons via de site te sponsoren. De werkgever van Sabine, Fides Straathof, ziet het als een middel om collega's op de hoogte te houden en wil de kosten voor een domeinnaam op zich nemen. De werkgever van Patrick, Seneca, gaat nog een stapje verder. Die ziet in de site een showcase voor het product SmartSite, een content management tool. Dit product is ontwikkeld door Pointer, een dochter van Seneca, en wordt gebruikt door een andere dochter, Seneca webdevelopment (SWD), om complexe websites te bouwen voor haar klanten.

De site is dus gebouwd in SmartSite. De verschillende pagina's zijn opgeslagen in een database en automatisch aan elkaar gelinkt via een hierarchische structuur. Ook is het mogelijk om verschillende mensen verschillende rechten te geven voor beheer van de site: redacteuren kunnen slechts teksten toevoegen, webmasters de vormgeving aanpassen.

Hoewel de Internet-hype voorbij is, blijkt dat een website toch iets op kan leveren. Sommigen kunnen er zelfs hun hele wereldreis mee betalen (www.letmestayforaday.com) en wij houden ook onze ogen open voor potentiele sponsors op de site.

Het is de bedoeling om regelmatig verslagen te publiceren op de website. Vanuit Internet café's kunnen we de verhalen opsturen naar iemand in Nederland die ze op de site zet. Op die manier moeten de verhalen echter snel ter plekke verzonnen worden ofwel uit een schrift overgetypt worden. Een beter alternatief is als we de verhalen onderweg al kunnen inkloppen. Een laptop is echter te zwaar om mee te nemen dus zijn we op zoek naar een palmtop. Ook een digitale camera staat op het verlanglijstje en we zijn benieuwd of er sponsors zijn die deze spullen willen sponsoren, in ruil voor reclame op deze site en/of plaatsing van onze verhalen op hun site.

Wereldreis zonder vleugels