Gastenboek E-mail update Reislinks

Italie


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
MaleisiŽ en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

De overdaad van Rome
Na aankomst in ItaliŽ zetten we direct koers naar Rome. Daar moeten we onze tickets ophalen en onze ervaring leert ons dat je dat het beste meteen maar kan doen. De week die ons voor vertrek rest blijven we ook maar in de hoofdstad. Er zijn immers genoeg dingen te zien hier.

Onder de rook
Napels is de derde stad van ItaliŽ, maar wel de drukst bevolkte. Het is prachtig gelegen aan de baai van Napels en onder de rook van de nog actieve Vesuvius. Belangrijkste reden voor ons bezoek aan deze stad is ook deze vulkaan, of eigenlijk de verwoesting die hij heeft aangericht in de oude Romeinse stad PompeÔ.

Kunst en historie
Florence is de stad van de teenage mutant ninja turtles. Donatello, Leonardo, Michelangelo en al die anderen hebben de stad in de Renaissance volgezet met mooie gebouwen, beelden en schilderijen. Hoewel we geen kunstliefhebbers zijn, is deze stad toch een must als je door ItaliŽ reist. We doen ook nog even de middeleeuwse buurstad Sienna aan, om een compleet beeld te krijgen van de Italiaanse kunst en geschiedenis.

Romantische stad in verval
Drijvende stad van de romantiek, zo staat VenetiŽ bekend. Wie ItaliŽ bezoekt, moet ook VenetiŽ aandoen, en dus brengt de trein ons naar Mestre, een grauw stadje vanwaar een brug de overtocht naar de stad op het water mogelijk maakt.

Italiaanse gastvijheid
In IndonesiŽ hebben we Alessandro (Alec) en Deborah ontmoet, een Italiaans stel waar we een tijdje mee zijn opgetrokken. Toen we in ItaliŽ kwamen leek het ons dus leuk om hen eens op te zoeken. In VenetiŽ zagen we hun reactie op onze e-mail pas, maar we vonden nog een mogelijkheid om in Bologna af te spreken.

Ga naar het overzicht van de Belevenissen

Wereldreis zonder vleugels