Gastenboek E-mail update Reislinks

Griekenland


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
Maleisië en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Saai seizoen op Samos
Het is maar een klein hopje van Turkije naar het Griekse eiland Samos. Maar het is ook een stap van Azië naar Europa, van Islam naar Christen, van miljoenen goedkope Lira's naar enkele dure Eurootjes. Het toeristenseizoen op de Griekse eilanden is voorbij, maar we weten niet of dat een voor- of een nadeel is.

De oudheid in Athene
Athene, dat is de Acropolis, de clichématige bakermat van onze beschaving. Maar het is ook drukte, vervuiling, chaos, en files. Toch moet je er even langs als je Griekenland aandoet, niet in het minst omdat zo ongeveer alle ferries van de eilanden hier aankomen.

De forten van Nafplio
Griekenland is nog niet zo heel lang een zelfstandige natie. Na zo'n 400 jaar Turkse onderdrukking begon men in 1821 aan een onafhankelijkheidsoorlog. Men richtte op de Peloponese de onafhankelijke Griekse staat op, met in eerste instantie Nafplio als hoofdstad. Het door de Venetianen in de 14de eeuw gestichte stadje op het zuidelijke schiereiland ligt strategisch aan het water. Het wordt beschermd door 3 forten, twee op de heuvels, en één op het water. Samen met de aanwezigheid van oude ruïnes in de omgeving doet dit ons besluiten hier eens een kijkje te nemen.

Van hot naar her op de Pelopenese
We willen nog een paar leuke steden aandoen voordat we via Patras de ferry naar Italië nemen. We denken daar rustig de tijd voor te kunnen nemen, maar rekenen buiten het Griekse openbaar vervoer. Door de slechte verbindingen moeten we noodgedwongen onze plannen wijzigen, overnachten in niets-zeggende steden en ellenlange wachttijden doorstaan. Maar we zullen die mooie dingen zien!!

Ga naar het overzicht van de Belevenissen

Wereldreis zonder vleugels