Gastenboek E-mail update Reislinks

Turkije


Belevenissen vooraf
Voorgaande reizen
Algemene zaken
Europa
Rusland
China
Vietnam
Cambodja
Thailand
Maleisië en Singapore
Indonesie
Laos
Turkije
Griekenland
Italie
Afrika
Weer thuis

Moskees en Döner Kebab
Istanboel, volgens het cliché waar het Oosten het Westen ontmoet, heeft als enige stad een Europees en een Aziatisch deel. Bovendien vormt de Bosporus daartussen een belangrijke zeeroute naar de zwarte zee en Rusland, het Noorden dus. Verder is het een moslimland, en dus gerelateerd aan het Midden-Oosten. Wij willen er ondermeer gaan uitzoeken hoe we naar het Zuiden (Afrika) kunnen komen.

Oh, Cappadocia, cappe-deejeejeeholadiejo
Centraal in Turkije ligt de wonderlijke streek Cappadocië. Mens en natuur samen hebben hier een landschap gecreëerd van bergen, grotten en vreemde rotsformaties. In vervlogen tijden vormde dit een schuilplaats voor christenen. Tegenwoordig zijn die verdwenen, maar de huidige bevolking leeft ook nog zeer traditioneel, voor zover het toerisme daar nog geen verandering in heeft gebracht.

Het vuur van Olympos
In plaats van het lelijke, grote, dure Antalya kiezen we voor het rustige, relaxte Olympos om van het strand te genieten. Ook zijn er daar nog ruïnes te zien, een mooie natuur en .... het eeuwige vuur.

Backpackerscruise
Overal waar je in Turkije komt staan ze aangekondigd: de backpackerscruises op een traditioneel Turks güllet van Olympos naar Fethiye of andersom. Naast zon en zee-vermaak zijn er uitstapjes naar verschillende Lycische ruïnes. In de winter varen ze niet meer, maar wij kunnen nog net mee op één van de laatste trips van het seizoen.

Rustig Köycegiz
We hebben weer even genoeg van de zuidelijke kuststadjes van Turkije en trekken landinwaarts. Hoewel, we gaan naar het meer van Köycegiz, dat via een kort riviertje toch weer in verbinding staat met de zee. Maar het is alles behalve een zee-resort.

Griekse cultuur in Turkije
De west-kust van Turkije is een smeltkroes van culturen. Evenals in de rest van Turkije hebben de Ottomanen, Byzantijnen en Christenen hun sporen achtergelaten. Maar er zijn vooral ook vele resten van de oude Griekse cultuur te vinden. We kiezen het stadje Selçuk als verblijfplaats, om van daaruit onder meer de ruïnes van Ephesus te gaan bezoeken.

Ga naar het overzicht van de Belevenissen

Wereldreis zonder vleugels